Informatie omtrent Ramadan 2016

Waarde broeders en zusters,

Het bestuur wil u informeren over de komende heilige maand Ramadan.

Ramadan zal insha’ Allah aanvangen op 6 juni 2016 met eventuele mogelijkheid tot wijzigingen, afhankelijk van of de nieuwe maan is gezien of niet. Lailat ul Qadr zal insha’ Allah plaatsvinden op vrijdag 1 juli en na 30 dagen vasten, insha’ AllahEid ul Fitr op woensdag 6 juli 2016 .

Iftar Sadaqah
De beste Sadaqah is dat wat wordt weggegeven tijdens Ramadan.
Het uitgeven van Sadaqah in de maand Ramadan is vele malen beter dan Sadaqah op een ander moment. De Profeet (vrede zij met hem) heeft de maand Ramadan namelijk de maand van het helpen van anderen genoemd. Hij (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Degene die een vastende voedt bij het verbreken van het vasten, zijn zonden worden hierdoor vergeven. Hij zal worden gered van het Vuur en zijn beloning is evenveel als die van degene die vast zonder dat er iets van de beloning van de vastende af gaat.”   (at-Thirmidhie, Ibn Maadjah, ad-Daarimie)

Tijdens de maand Ramadan kunt u in de moskee zelf de iftar en warme maaltijd voorbereiden en verzorgen. Het gebruik van de keuken is dan gratis en na afloop van uw iftar zorgt u zelf voor de eindschoonmaak van de keuken en de beide soos ruimten. U gebruikt bovendien uw eigen wegwerp artikelen en drinken.

Iftar kalender
Op het prikbord in de soosruimte hangt de Iftar kalender waarop u uw iftar kunt inschrijven. Voor de beschikbaarheid van de dagen, vragen of nadere informatie, kunt u een email sturen naar info@ignmoskee.nl of contact opnemen met hadji Gulzar Habieb (06 5085 0485).

Klik hier om de tijdenlijst van ramadan 2016 te downloaden.

Wassalaam,

Namens het bestuur van moskee Al-Ichlaas,