Uitnodiging Lailat-ul-Baraat

Waarde broerders en zusters,

Het bestuur van moskee Al-Ichlaas heeft het genoegen u en uw gezin uit te nodigen voor het gebed en lezing ter ere van Lailat ul-Baraat op zondag 7 juni 2015. Het programma begint om 14.00 uur en zal in’sha Allah eindigen om 18.00 uur.

Lailat-ul-Baraat (Shab-e-Baraat – de nacht van de lotsbezegeling)
Het bestuur van moskee Al-Ichlaas heeft het genoegen u en uw gezin uit te nodigen voor het gebed en lezing ter ere van Lailat-ul-Baraat op zondag 7 juni 2015.Het programma begint om 14.00 uur en zal in’sha Allah eindigen om 18.00 uur.

Programma
– 14.00 Zohar salaat
Opening en dua
Quran recitatie en lezing in het Nederlands (broeder Abdurraheem)
Naat shareef
Takrier (broeder Suhail Kariem)
Naat shareef
– 18.00 Sluiting en dua

Na het officiële gedeelte zal er warm avondeten geserveerd worden en is er tijd om met elkaar na te praten.

Achtergrond informatie Lailat-ul-Baraat
De 14e nacht van de islamitische maand Sja’baan wordt Lailat-ul-Baraat genoemd. Allah stelt in deze nacht vast wie er in het komend jaar zullen sterven en wie er geboren zullen worden.
Het is een nacht van gebed en meditatie, vergeving van zonden en bepaling van het lot. Deze gebeurtenis wordt ook wel ‘nacht van de vergeving’ genoemd, er wordt aan Allah gevraagd de gestorven hun zonden te vergeven.

Mocht u vragen of nadere informatie willen, dan kun u een email sturen naar info@ignmoskee.nl of contact opnemen met de bestuursleden van moskee Al-Ichlaas.

Wassalaam,

Namens het bestuur van moskee Al-Ichlaas,