Uitnodiging voor Iftar op de dag van ‘Arafah

Iftar IGN Moskee Al-Ichlaas – dag van ‘Arafah (insha Allah op maandag 20 aug 2018)

 

Het vasten op de dag van ‘Arafah is een sunnah van onze Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) die een enorme beloning met zich mee kan brengen. Om u te stimuleren om op deze dag dan ook te vasten organiseert IGN Moskee Al-Ichlaas een iftar. Voor meer informatie over de dag van ‘Arafah en de gunsten die deze dag met zich meebrengt verwijzen wij u naar onderstaande tekst.

 

  • Wat:                      Iftar dag van ‘Arafah
  • Wanneer:             (insha Allah op maandag 20 aug 2018)
  • Tijd:                      Magrib gebed (20:58 uur)
  • Waar:                    IGN Moskee Al-Ichlaas (Rozenburgstraat 10-14-16, 2512 ST Den Haag)

 

 

 

Wat is de dag van ‘Arafah?

 

Op de negende dag van de maand Dhul Hijjah is de dag van ‘Arafah, een grote, belangrijke dag voor de moslims op hadj. Immers, het verblijven op ‘Arafah behoort tot de pilaren van de hadj en dient dus verricht te worden en is zelfs de belangrijkste pilaar van de hadj. De Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) heeft over het verblijven op ‘Arafah gezegd:

 

“De Hadj is ‘Arafah” (At-Thirmidhi)

 

Deze dag is de negende dag van Dhul Hijjah en de pelgrims vertrekken op deze dag naar ‘Arafah met het opkomen van de zon. Ze verblijven hier tot zonsondergang en vermeerderen hun smeekbeden op deze dag, want de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

 

“Er is geen dag waarop Allah meer dienaren van het Hellevuur bevrijdt dan op de dag van ‘Arafah. Hij komt nabij en prijst hen bij de engelen, zeggende: “Wat verlangen deze (mensen)?” (Muslim)

 

Een bijzonder dag voor degenen die de hadj verrichten, maar ook voor degenen die niet op hadj zijn, is deze dag bijzonder. Het is onder andere een dag waarop je aanspraak kunt maken op de vergeving van zonden van het afgelopen jaar en het komende jaar. Wat een gigantische beloning is dat. Het is ons door de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) dan ook aangeraden om deze dag vastend door te brengen:

 

“Met het vasten op de dag van ‘Arafah hoop ik dat Allah de zonden vergeeft van het voorgaande jaar en het komende jaar.” (Muslim)

 

Ook zouden wij op deze dag goede daden moeten vermeerderen, zoals het verrichten van extra gebeden, smeekbeden en andere goede daden.