secretariaat@ignmoskee.nl

Imams

Sheikh Marwan Ayoubi

Imam Sheikh Marwan is een imam die tientallen jaren actief is binnen de moskee en zo is uitgegroeid tot een begrip binnen onze gemeenschap. Sheikh Marwan heeft een opleiding genoten in zijn thuisland Libanon en is afgestudeerd aan de gerenommeerde Al-Azhar universiteit in Egypte. Hij is vervolgens actief geweest als de hoofdimam in Curaçao en deelt vanaf zijn emigratie in Nederland zijn kennis en kunde binnen onze moskee.

Sheikh Usama Awad

Imam Sheikh Usama is binnen Den Haag een bekend persoon onder de moslims. Naast zijn kennis staat hij misschien zelf meer bekend om zijn goed gedrag en geduld met de moskeebezoekers. De moskee dankt Allaah dan ook voor zijn continue inzet en mooie lessen.

Cyber Imam

Tarek Hassan

Ustaad Tarek is geboren en opgegroeid in Nederland. Hij heeft al op jonge leeftijd in Egypte het Arabisch geleerd en de Koran bestudeerd. Vervolgens heeft hij (met de gunst van Allah – Subhana Wa Ta’ala-) zijn volledige studie voortgezet aan de prestigieuze Islamitische Universiteit van Medina. Daar studeerde hij de eerst twee jaar aan de (Arabische) taalopleiding. Na deze studie te hebben afgerond, specialialiseerde hij zich aan de faculteit van de Hadieth wetenschappen. Tijdens zijn studie heeft hij intensief les gehad van verschillende gerenomineerde geleerden waaronder;

– Sheikh El Moeghtar es-Sanqitie.
– Sheikh Abdel-Moehsin el-Abed.
– Sheikh Abdel-Mohsin el-Qasim.
– Sheikh Abderrazaq.

In het jaar 2017 mocht hij, onder supervisie van dr. el Qasim, een officiële leerkracht zijn. Hij gaf les in het departement” el-Moetoen el-Ilmiyyah.” Dit was gelegen in de vleugel van de moskee van onze geliefde Profeet Mohammed (salallaahoe ‘aleyhi wa sallam).

Naast dat hij bij ons op vrijwillige basis cyber imam is promoten wij zijn nu volgende activiteiten, te weten; Arabische taal lessen en islamitische lessen.

Schuiven naar boven